Zomeroverzicht van la Girandola

Cupramontana, 6 september 2019. Cari amici, De maandbrief zou veel te lang worden als ik alle evenementen en belevenissen zou noteren. Gelukkig leven we in een visuele wereld , waarbij foto’s een belangrijke rol spelen. We wensen jullie dan ook veel kijkplezier ! dit was dan Zomer 2019 op onze Girandola: Op onze Eccolemarcheblog publiceerden..

Lees verder

Eindelijk zomer….

Cupramontana, 7 juli 2019 Cari amici, We hebben er lang op moeten wachten maar finalmente deed koningin Zomer haar intrede niet zoals anders majestueus voortschrijdend, zodat we ons allemaal op haar komst konden voorbereiden. Deze keer overviel ze ons echt; pats boem de andere seizoenen zonder pardon aan de kant gezet en meteen 30 graden..

Lees verder

O Sole mio, waar was je deze maand ?????

Cupramontana 31 mei 2019, Cari amici, op 1 mei genieten de Italianen ook van een feestdag. In Jesi vierden ze dit jaar het 100-jarig aandenken aan de invoering van de 8-uren werkdag voor de arbeidsters in de spinnerijen. Een klinkklare overwinning voor deze hard werkende vrouwen, vooral als men bedenkt dat men in de rest..

Lees verder

Waarom regent het altijd op de San Michele feesten ?

Cupramontana, 4 mei 2019 Cari amici, April deed zijn naam eer aan, wat een grillen maakten we deze maand mee, zo aten we buiten in de zon, zo trakteerden de hemelsluizen ons op overweldigende zondvloeden. We waren het dan ook gewend om Eriks verjaardag met paraplu te vieren. Dit jaar had hij geluk, in de..

Lees verder

De lente aangekomen op de Girandola

Cupramontana, 7 april 2019 Cari amici, Waarschijnlijk was Maart dit jaar zijn staart verloren, want er werd niet geroerd dit jaar ! In tegendeel de maand bracht ons echt La Primavera zoals het eigenlijk hoort. Onze eerste gasten genoten dan ook van onze narcissen en bloesems. Dit jaar startten we speciaal, normaal gezien verwelkomen we..

Lees verder

Op verkenning door le Marche

Cupramontana 5 maart 2019, Cari amici, na hard zwoegen is onze nieuwe website online ! Als we terugdenken aan de allereerste website die Erik maakte bijna 20 jaar geleden met behulp van een Italiaans handboek “Hoe maak ik mijn eigen website” en een woordenboek, heeft hij ondertussen al veel bijgeleerd. Neem maar een kijkje en..

Lees verder

3x is scheepsrecht…maar niet altijd.

1 februari 2019, Cari amici , De titel slaat op het feit dat dame Fortuna ons twee keer welwillend is geweest ! Ik haalde olijfolie bij vrienden op, dat ik nog te goed had van de olijvenpluk. Op de terugweg bemerkte ik rookwolken afkomstig van de Girandola. Wat raar, waarom stookte Erik net voordat het..

Lees verder

Jaaroverzicht 2018 La Girandola

JANUARI: De eerste zaterdagwandeling van 2018 vond plaats op 6 januari, de dag van de goede heks Befana die de vlijtige wandelaars natuurlijk even kwam verrassen ! FEBRUARI: Op stap voor de Marche blog ! Dan kies je voor een uitstap tijdens Valentijnsdag naar het mythische Gradara in het noorden van onze regio. MAART: Erik..

Lees verder

De beloning voor een jaar hard labeur !

Cupramontana, 4 december 2018. Cari amici, bijna een jaar geleden startte de heemkundige kring van Cupra een speurtocht in de gemeentelijke archieven op zoek naar bruikbaar materiaal voor de tentoonstelling 100 jaar einde WOI. Vorige keer richtten wij onze aandacht naar de gesneuvelden en de soldaten , deze keer wilden we het dagelijkse leven in..

Lees verder

Oktober , een drukke herfstmaand voor de Girandolesi

Cupramontana, 15 november 2018. Cari amici, traditioneel start ik de oktober maandbrief altijd met mijn verslag over het wijnfeest. Dus houd ik die traditie maar in ere. De weergoden hadden er maar half zin in; frisse temperaturen maar gelukkig geen regen. Het volk dat bijna elke dag en masse toestroomde had duidelijk meer plezier en..

Lees verder