De allereerste maandbrief uit juni 1999

Le notizie vanop een Italiaanse heuvel Cupramontana , 30 juni 1999. Cari Amici, Het lijkt alsof het gisteren was, dat we afscheid namen van onze vriendin die tijdelijk op onze poes en huis in België zou passen. Prachtige weer wachtte ons op bij aankomst in La Bella Italia. De Renault Kangoo en onze aanhangwagen volgeladen..

Lees verder

Het was weer een leuke reünie !

Brugge, die skoone, een mooi doel voor onze 2-jaarlijks reünie ! Karine die er al lang woonde, had het deze keer op zich genomen om ons Treffen te organiseren. Afspraakpunt : achter het station ! Langzaamaan groeide ons groepje, te horen aan de talrijke begroetingen die over het plein weerklonken. Dit jaar verwelkomden we zelfs..

Lees verder

Indian Summer op de Girandola

Cupramontana, 1 november 2019. Cari amici, Hoe hard ik ook nadenk, ik kan me geen mooiere en warmere oktobermaand herinneren dan de voorbijgaande. Alleen op de eerste dag van het wijnfeest besloot wijngod Bacchus de pret te bederven, want het regende pijpenstelen en de thermometer wees net geen 10 graden aan. Gelukkig zit het wijnfeest..

Lees verder

De herfst is nog niet in aantocht op de Girandola

Cupramontana, 10 oktober 2019 Cari amici, Begin deze maand namen we afscheid van onze trouwe bus, die we aan een taxibedrijf verkochten in Modena. daar zou het voortaan toeristen vervoeren naar het Ferrari museum in Modena. Wij werden de trotse bezitters van een Dacia Dokker die nog altijd heel veel bagageruimte telde ! De gasten..

Lees verder

Zomeroverzicht van la Girandola

Cupramontana, 6 september 2019. Cari amici, De maandbrief zou veel te lang worden als ik alle evenementen en belevenissen zou noteren. Gelukkig leven we in een visuele wereld , waarbij foto’s een belangrijke rol spelen. We wensen jullie dan ook veel kijkplezier ! dit was dan Zomer 2019 op onze Girandola: Op onze Eccolemarcheblog publiceerden..

Lees verder

Eindelijk zomer….

Cupramontana, 7 juli 2019 Cari amici, We hebben er lang op moeten wachten maar finalmente deed koningin Zomer haar intrede niet zoals anders majestueus voortschrijdend, zodat we ons allemaal op haar komst konden voorbereiden. Deze keer overviel ze ons echt; pats boem de andere seizoenen zonder pardon aan de kant gezet en meteen 30 graden..

Lees verder

O Sole mio, waar was je deze maand ?????

Cupramontana 31 mei 2019, Cari amici, op 1 mei genieten de Italianen ook van een feestdag. In Jesi vierden ze dit jaar het 100-jarig aandenken aan de invoering van de 8-uren werkdag voor de arbeidsters in de spinnerijen. Een klinkklare overwinning voor deze hard werkende vrouwen, vooral als men bedenkt dat men in de rest..

Lees verder

Waarom regent het altijd op de San Michele feesten ?

Cupramontana, 4 mei 2019 Cari amici, April deed zijn naam eer aan, wat een grillen maakten we deze maand mee, zo aten we buiten in de zon, zo trakteerden de hemelsluizen ons op overweldigende zondvloeden. We waren het dan ook gewend om Eriks verjaardag met paraplu te vieren. Dit jaar had hij geluk, in de..

Lees verder