Via Piana 66, 60034 Cupramontana, Le Marche (Italië)

Wijn degustatie

Duur: 3 Uren
Wijn proeven in het Verdicchio paradijs.

De naam Verdicchio verwijst naar de druivensoort die in de buurt van onze Girandola verbouwd wordt. Bovendien mag Cupramontana zich zelfs de hoofdstad van de Verdicchio noemen!
Het is een magische druivensoort want behalve witte wijn (van tafelwijn tot klasse wijnen) maakt men er champagne en een dessertwijn van. De rest wat achterblijft na het druiven persen, verwerkt men tot een zachte grappa.

Genoeg wijnboeren dus in onze nabijheid, waardoor een proeverij op maat perfect mogelijk is. Wandeling door de wijngaarden onder de deskundige uitleg van een wijnproducent, een bezoek aan de cantina waar de wijn gemaakt en bewaard wordt. Naast de Verdicchio kan men ook rode wijnen proeven zoals de Rosso Conero en Rosso Piceno. Je kan kiezen tussen een bezoek bij biologische of traditonele wijnproducenten. Indien men graag wijnen van meerdere producenten wilt vergelijken dan is een bezoek aan de enoteca van Cupramontana een aanrader. In de sfeervolle gewelfde kelders van de 18de eeuwse Santa Catarinaklooster gebeurt de degustatie onder de begeleiding van sommelier Margherita die de plaatselijke wijnen goed kent !

Al onze activiteiten & workshops kunnen enkel geboekt worden door gasten die verblijven op onze Girandola.

Hulp nodig bij het boeken? Contacteer ons!

+39-328-7150585 info@lagirandola.eu
Belangrijke informatie
  • Bezoek aan het wijnhuis en de degustatie.
GO TO TOP

Ospitalità Italiana   Booking   Tripadvisor Ecoleader

Logeren bij Belgen, Lagirandola     Zoover, La Girandola