Activiteiten en Workshops

Van druif tot wijn

Goede wijn maken is kunst!
Enkele plaatselijke wijnboeren zijn er dan ook trots op, om u rond te leiden door hun wijngaarden. Zelfs de cantina krijgt u te zien, de belangrijke plek waar de wijn gemaakt en opgeslagen wordt. Uiteindelijk komen de wijnglazen en de flessen tevoorschijn, want het resultaat van het hard labeuren moet tenslotte ook geproefd worden...

Olijfolie, vloeibaar goud

Het bezoek aan de olijfoliemolen omvat de uitleg over de traditionele en de moderne persmethoden, het actief leren proeven van verschillende olijfolie en het degusteren van hapjes met de bijbehorende olijfolies.
Van midden oktober tot half december is de olijfoliemolen ook in werking !

Pasta workshop

Zoals bij ons de grootmoeders eeuwenlang dagelijks vers brood bakten, zo maakten denonne in de Marche elke dag verse deegwaren of pasta.
Zelf pasta maken is dan ook niet zo moeilijk. Na deze workshop zullen meel, zout, water en eieren nooit meer op uw boodschappenlijst ontbreken.


Truffels zoeken

Op stap met een truffeljager en zijn hond.
Eerst zien hoe de hond de truffels opspoort, de uitleg krijgen over het hoe en wat, daarna een rondleiding door het bedrijfje waar ze de truffels verwerken en als afsluiter een degustatie.

Scooter huren

Heeft u altijd al eens het "echte" scooter gevoel willen ervaren, droomt u ervan om als een echte Italiaan over de weg te snorren,.....?
Dan heeft u nu de mogelijkheid om een scooter te huren !! Dit wordt ongetwijfeld een onvergetelijke belevenis die bovendien garant staat voor een flinke portie plezier en stevige verhalen! .

Wandel- en fietsparadijs

Nu ook voor onze omgeving, wandel- en fietsroutes te downloaden op je smartphone.
Of een E-bike huren in Cupramontana, in samenwerking met ebikebros


Bike & Breakfast

We beschikken op La Girandola ook over een echte BikeRoom. Een ruimte waar de fietsen veilig en zeker gestald kunnen worden en waar ook materiaal aanwezig is voor kleine herstellingen.
Vanuit onze accommodatie hebben we een aantal fietsroutes beschreven, voor zowel de mountainbike als voor de racefiets. Zo kan de echte klimmer zich een dag uitleven in de bergen, terwijl degene die het rustiger aan wil doen zich kan vermaken op kortere routes met pauzes onderweg in pittoreske stadjes.

Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende activiteiten en workshops.